DESMONTAM ELS MITES MÉS REPETITS SOBRE L’OOVE

L’oli d’oliva és un ingredient que ens acompaña des de fa segles, a la nostra dieta, a la nostra cuina… Però avui, desmontarem els mites més repetits sobre l’Oli d’Oliva Verge Extra (OOVE)

Mite 1: «No és bo per cuinar»
Sabem que molts emprau oli de girasol o altres olis refinats per cuinar, i això sol passar per falses creences. L’oli d’oliva Verge extra aguanta molt altes temperatures, pot superar els 200 graus i, a més, es pot fer servir més d’una vegada. De fet, allò fregit amb OOVE no absorbeix tant de greix i manté millor les seves característiques.

També hem sentit que alguns deis que l’OOVE  es “menja” el gust d’allò que cuinam. Si et passa això, t’asseguram que és perquè no has triat l’oli d’oliva per cuinar que s’adapti al teu paladar. El tipus d’oliva, la maduració, són factors que poden afectar a que el gust sigui més o menys fort i sense cap dubte hi ha una varietat que s’adapta als teus gustos. A més, l’aroma, el sabor i la textura dels sucs d’oliva no només milloren els nostres plats, sinó que també els converteixen en més saludables.

Mite 2: «L’OOVE engreixa»
Durant els anys 70 es va arrelar aquesta falsa creença a la societat, com si l’OOVE fos una cosa dolenta. Però res mes enfora de la realitat, el pur suc d’oliva és molt saludable i ajuda a prevenir moltes enfermetats cardiovasculars entre d’altres. Evidentment no deixa de ser un greix com ho són tots els olis, però posats a triar-ne un, no convé que sigui el més sa si tots engreixen per igual?

Mite 3: «El bon oli és verd i fosc»
Fals! Sabies que les cates d’OOVE es fan amb copes de color fosc per evitar veure el color de l’oli? El color no és un matÍs rellevant a l’hora d’avaluar la qualitat d’un OOVE, si més no, aquest depen de la varietat de l’oliva i del seu grau de maduresa, el clima, etc.

Mite 4: «És molt car»
Tot i que el preu varia en funció de la producció, sí que és vere que l’OOVE és més car que la resta d’olis, però deduir d’això que l’OOVE és car seria molt simplista. L’OOVE ret molt més que la resta d’olis i aporta moltíssim més sabor i, en casos com el nostre, la producció, la collita, tot el que feim fins que l’oli arriba a la teva taula, és molt més sostenible per al medi ambient i per la societat. Si donau a aquests atributs la importància que mereixen, veureu que un litre d’OOVE com Indesinenter és, en realitat, molt barat i una clara aposta per la qualitat.