Indesinenter – Oli de Mallorca

Indesinenter és un mot llatí el significat del qual podríem traduir con “sense aturar”. Dona nom al nostre oli perquè la tradició oliera persisteix a la nostra illa per generacions.

L’oli Indesinenter és un oli d’oliva verge extra (el de millor qualitat possible) obtingut del fruit de Olea Europea L., mitjançant procediments físics, mai químics. Fins i tot la temperatura permaneix durant tot el procés d’elaboració per davall dels 27 graus, lo que ens permet dir que és un oli obtingut per extracció en fred. I és que un excés de calor pot fer perdre a l’oli alguna de les seves característiques organolèptiques.

És oli certificat ecològic, perquè en el procés de creixement, maduració i collita de les olives no s’utilitzen herbicides ni insecticides sistèmics i es segueixen en tot moment les directrius de bones pràctiques agrícoles.

L’oli Indesinenter té certificació de la Denominació d’Origen Oli de Mallorca, que garanteix que l’origen del producte és només de la nostra illa.

Les varietats d’oliva que usam per obtenir l’oli Indesinenter són Mallorquina o Empeltre, Arbequina i Piqual, combinades en un coupage perfecte perquè cada una de elles doni el millor dels seus aromes i sabors.

En la collita del 2020, l’oli Indesinenter va ser guardonat amb el primer premi al millor oli de les Illes Balears, amb especial menció a la feina realitzada amb les varietats autòctones.

L’oli d’oliva és un element bàsic a la dieta de tota la Mediterrània. Ja en un dels documents que millor reflecteixen els costums i la vida de l’illa de Mallorca, Die Balearen in wort und bild geschildert (1869-1891), escrit per l’Arxiduc Lluís Salvador d’Àustria durant la seva estada a l’illa en el segle XIX, s’elogia la qualitat de l’oli mallorquí verge per usar-lo a les amanides i en el pa amb oli. Pocs plats de la nostra cuina es preparen sense oli d’oliva. I això és fenomenal, també, per a la salut.